Vier Bossche Loge’s presenteren zich - 12 september 2015

Vrijmetselarij bloeit in Den Bosch

 

Vrijmetselarij bloeit in Den Bosch

Het aantal vrijmetselaren in onze regio is de laatste jaren flink toegenomen.

In een tijd waarin mensen op zoek zijn naar zichzelf en nieuwe antwoorden trachten te vinden op de grote levensvragen biedt de Vrijmetselarij een universele methode naar zelfkennis en persoonlijke groei.

Al in 1776 ontstond de eerste Bossche Loge. Deze verhuisde in 1950 naar Tiel.

23 Jaar later werd de Loge ‘Gezellen van Sint Jan’ opgericht, gevolgd door de Loge ‘Quintessens’ in 2013. Beide werkplaatsen zijn aangesloten bij de Orde van Vrijmetselaren (www.vrijmetselarij.nl) en richten zich uitsluitend op mannen.

Vrouwen hebben ook twee mogelijkheden: ‘Danu’ een kersvers initiatief dat zich in de oprichtingsfase bevindt en de Loge ‘Het Elfde Licht’ aangesloten bij de aan de Vrijmetselarij verwante Orde van Weefsters. (www.ordevanweefsters.nl)

Er bestaat ook Gemengde Vrijmetselarij. (www.ledroithumain.nl) Hoewel zij in Den Bosch (nog) geen Loge hebben zijn op de infomiddag wel leden aanwezig die informatie kunnen verstrekken.

Voor belangstellenden m/v houden de Bossche Vrijmetselaarsloges op zaterdag 12 september a.s. van 12:00-17:00 uur een informatiemiddag in de ‘Van Akenzaal’ van het Stadshotel ‘Jeroen’ aan het Jeroen Boschplein 6 hoek Hinthamerstraat 179 te ’s-Hertogenbosch.

Nadere info is te lezen op de genoemde websites en te verkrijgen bij de coördinator van de Open Dag van de Vrijmetselarij in Den Bosch:
Jan Pieter van Lieshout, 06-22234358, [email protected]