Vier Bossche Loge’s presenteren zich - 10 september 2016

Vrijmetselarij bloeit in Den Bosch

Vrijmetselarij houdt Open Dag in 's-Hertogenbosch

Het aantal vrijmetselaren in onze regio is de laatste jaren flink toegenomen.

In een tijd waarin mensen op zoek zijn naar zichzelf en nieuwe antwoorden trachten te vinden op de grote levensvragen biedt de Vrijmetselarij een universele methode naar zelfkennis en persoonlijke groei.

Al in 1776 ontstond de eerste Bossche Loge. Deze verhuisde in 1950 naar Tiel.

23 Jaar later werd de Loge ‘Gezellen van Sint Jan’ opgericht, gevolgd door de Loge ‘Quintessens’ in 2013. Beide werkplaatsen zijn aangesloten bij de Orde van Vrijmetselaren (www.vrijmetselarij.nl) en richten zich uitsluitend op mannen. De websites van deze Loges zijn ook via deze site te vinden.

Vrouwen hebben ook twee mogelijkheden: een Loge werkend onder de Orde van Weefsters ‘Het Elfde Licht’ (www.ordevanweefsters.nl) en de vrijmetselaarsloge ‘Danu’ (www.vrijmetselarijvoorvrouwen.nl).

Daarnaast bestaat er ook een gemengde Orde 'Le Droit Humain' (www.ledroithumain.nl) met o.a. Loges in Maastricht, Utrecht en Arnhem. Deze orde zal dit jaar niet deelnemen aan deze Open Dag.

Voor belangstellenden (m/v) houden de Bossche Vrijmetselaarsloges op zaterdag 10 september van 12:00-17:00 uur een informatiemiddag in de ‘Van Akenzaal’ van het Stadshotel ‘Jeroen’ aan het Jeroen Boschplein 6, hoek Hinthamerstraat 179 te ’s-Hertogenbosch.